pátek 20. listopadu 2015

Chata v Temném Hvozdu

Před čtrnácti dni jsme s pár kamarády a s našimi dětmi vyrazili na přenocování do chaty v lesích nedaleko Brlenky. Chata byla uprostřed lesa a nevedla k ní žádná cesta. Ten den skoro celý propršel a na večer padla všude mlha. Počasí jako stvořené k přenocování v chatě uprostřed lesů.
 Když jsme přijeli k místu, kde končí civilizace a odkud se muselo na místo dojít pěšky, začalo se smrákat.
Po zhruba jednom kilometru chůze lesem, jsme spatřili v mlze jakýsi obrys. Když jme přišli blíž, zjistili jsme, že je to opravdu ona. Celé místo působilo značně tajemně a ponuře. V lese uprostřed mlhy stála naše chata, atmosféra se dala krájet.


Objekt není vybaven ani vodou ani elektrikou, takže jsme si svítili svíčkami a petrolejovými lampami. Spí se na hoře v patře na matracích.
 Po naštípání dřeva jsme rozdělali oheň v kamnech a hned bylo trochu veseleji.
Při světle petrolejek a praskání ohně v kamnech jsme povečeřeli a zahráli pár pěkných her z dětmi.
Po zahnání dětí do pelechu jsme na stůl rozložili Karetní hru Pán Prstenů.

Hra je to karetní a její velká výhoda je alespoň podle mě v tom, že hráči hrají společně proti hře. Ilustrace jsou překrásné a dotvářejí tak super atmosféru celé hry. Já, jako velký fanoušek Tolkiena a jeho díla, ji považuji za klenot mezi karetními hrami.

Hru jsme zahájili prvním scénářem s názvem Stezka Temným hvozdem.
Družina vašich dobrodruhů je vyslána králem Thranduilem s urgentní zprávou do Lórienu za paní Galadriel.
Hrdinové musí projít na své strastiplné pouti Temným hvozdem. Musí však pospíchat, protože Temný hvozd je temné a děsivé místo.
První scénář je poměrně jednoduchý, ale dokáže potrápit. Zejména když neprozkoumáváte lokace dost rychle, nepostupujete dostatečně rychle scénářem nebo karta Dítě Ungolianty přijde do hry moc brzo.
Nakonec se nám tento scénář podařil ve třech hráčích zvládnout poměrně dobře.

Statistiky
Vlastík: Legolas, Gimli, Thalin
Jarda: Aragorn, Theodred, Denethor
Pavel: Dunhere, Eowin, Eleanor
Kola: 4
Celkové skóre 136 bodů

Následoval druhý scénář Po Proudu Anduiny. Ten je už tvrdšího ražení. Vaši hrdinové, po té co vyšli z temného hvozdu na břehy řeky Anduiny, se nalodí na vor a plaví se po proudu řeky.
Tento scénář nám dal již trochu zabrat. Jednak Horský obr na začátku scénáře byl dost tuhý protivník a pak nám dost komplikovaly situaci karty zrad, které nás neustále trestaly za vyšší ohrožení. Nakonec se však vše v dobré obrátilo a my jsme si proklestili cestu i  přes konečné přepadení až na břeh.

Statistiky
Vlastík: Legolas, Gimli, Thalin
Jarda: Aragorn, Theodred, Denethor
Pavel: Dunhere, Eowin, Eleanor
Kola:10
Celkové skóre 224 bodů

Závěrem lze říci, že to byl moc pěkný a dobře strávený večer s dobrou atmosférou.

Vrba







    

Žádné komentáře:

Okomentovat